یزد، بلوار طالقانی، ابتدای بن‌بست ۱۷ و تلفن: ۰۳۵۳۶۲۷۲۲۱۱ و ۰۳۵۳۶۲۷۱۱۲۲

پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها

درمان-و-پیشگیری-از-بیماری-ها-ها

پیشگیری از بیماری ها بهتر از درمان است. بله! ما می توانیم با مراقبت از سلامت خود از ابتلا به بیماری جلوگیری کنیم. اما گاهی اوقات خیلی دیر است و ما فقط می توانیم یک بیماری را درمان کنیم.

در صورت بروز هرگونه مشکل در سلامتی می‌توانید به مطب دکتر والاگهر متخصص پزشکی خانواده مراجعه نمایید. همچنین در صورتی که در خانواده شما برخی بیماری‌ها مانند انواع سرطان، دیابت، فشار خون و… رایج است، برای پیشگیری از ابتلا و تشخیص به موقع می‌توانید برای مشاوره و تشخیص به موقع انواع بیماری‌ها به مطب مراجعه نمایید. به یاد داشته باشید هرچند پیشگیری از بیماری‌ها در برخی مواقع امکانپذیر نیست، اما می‌توان با تشخیص به موقع به کاهش هزینه‌های درمان کمک نمود و احتمال درمان قطعی بیماری‌ها را تا حد زیادی افزایش داد. در ادامه این مطلب توضیحات جامعی از سلامتی، علل ابتلا به بیماری‌ها و راهکارهایی برای پیشگیری از بیماری‌ها ارائه می‌دهیم.

سلامتی چیست؟

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در سال 1948 این تعریف را از سلامتی ارائه کرد: “سلامتی حالتی از رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است و نه صرفاً عدم وجود بیماری یا ناتوانی”. تعریف WHO از سلامت سه بعد سلامت یعنی جسمی، روانی و اجتماعی را به رسمیت می شناسد. در سال 1978 چیز دیگری در این تعریف گنجانده شد. این توانایی رهبری یک “زندگی مولد اجتماعی و اقتصادی” است.

به درستی گفته می شود که سلامتی ثروت است. عوامل مختلفی وجود دارد که بر سلامت تأثیر می گذارد. این عوامل هم در درون فرد و هم در جامعه ای که در آن زندگی می کند نهفته است. عوامل درونی اساساً ساختار ژنتیکی یک فرد هستند در حالی که عوامل خارجی در محیطی قرار دارند که او در معرض آن قرار دارد.

عواملی برای کمک به حفظ سلامت جامعه

سلامت فردی حالتی از رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است. سلامت جامعه شامل حفظ، بهبود و حفاظت از سلامت کل جامعه است. عوامل مختلفی که به حفظ سلامت جامعه کمک می کنند عبارتند از:

  • رعایت شرایط بهداشتی و بهداشتی مناسب محیط
  • تامین اجتماعی و اقتصادی خوب و فراهم نمودن شرایط مناسب زندگی
  • ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بهداشتی و درمانی
  • ارائه آموزش بهداشت و ارتقای آگاهی عمومی
  • ایجاد امکانات مناسب برای پیشگیری از بیماری ها

دارودرمانی اولین راهکار درمان بیماری ها

اولین اقدام هر پزشک پس از انجام آزمایشات و معاینات تجویز دارو است. دارودرمانی بعنوان یک درمان کم تهاجمی در درمان بسیاری از بیماری‌ها کاربرد. تجویز داروهای خوراکی و تزریقی امروزه می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را درمان نماید. در مطب دکتر مهاجری نژاد علاوه بر تجویز داروهای خوراکی امکان تزریق داروهای وریدی مانند سرم‌ها وجود دارد.

پیشگیری از بیماری ها

به طور کلی دو راه برای پیشگیری از بیماری ها وجود دارد:

  • بیماری‌های عمومی: به طور کلی با فراهم کردن شرایط زندگی خوب مانند نوشیدن آب سالم و داشتن محیطی پاک می‌توان از مواجهه با بیماری‌ها جلوگیری کرد. در پیشگیری خاص، ما یک سیستم ایمنی در بدن خود داریم که به طور معمول با میکروب ها مبارزه می کند. ما سلول هایی داریم که در کشتن میکروب های عفونی تخصص دارند. این سلول ها با ورود میکروب ها به بدن وارد عمل می شوند. سلول‌های ایمنی مدت‌ها قبل از اینکه عفونت را به خود بگیرد، از بین می‌برند. اگر تغذیه و غذای مناسب و کافی در دسترس باشد، عملکرد سیستم ایمنی بدن خوب خواهد بود. همچنین راه‌های خاصی برای پیشگیری از عفونت‌ها وجود دارد، مانند واکسیناسیون برای یک بیماری خاص.
  • بیماری های حاد و مزمن: تظاهرات بیماری بر اساس عوامل بسیاری متفاوت است. رایج ترین عامل برای رمزگشایی یک بیماری، مدت زمان بیماری است. طول مدت بیماری های خاص برای مدت کوتاهی طول می کشد. این بیماری ها را بیماری های حاد می نامند. به عنوان مثال، سرماخوردگی برای چند روز تأثیر می گذارد. با این حال، مجموعه دیگری از بیماری ها وجود دارند که می توانند برای مدت زمان بسیار طولانی، حتی گاهی تا پایان عمر ادامه داشته باشند. اینها به عنوان بیماری های مزمن شناخته می شوند.

سبک زندگی سالم برای پیشگیری از بیماری ها

عادات روزانه برخی از قوی ترین دفاع ها را در برابر بیماری های عفونی که امروزه جهان را فراگرفته است فراهم می کند. از جمله اقداماتی که برای پیشگیری از بیماری های عفونی می‌توانید انجام دهید عبارتند از:

  • توجه به واکسیناسیون:‌ لازم است به این نکته توجه نمایید که واکسیناسیون تنها برای کودکان نیست. بلکه تزریق واکسن‌هایی مانند گارداسیل، آنفلوآنزا و… می‌تواند بزرگسالان را از ابتلا به بیماری ها در امان نگه داشته و یا درمان بیماری ها را راحت تر نماید.
  • دست های خود را اغلب بشویید: شستن دست ها با صابون معمولی به مدت ۴۰ تا ۶۰ ثانیه و به دنبال آن خشک کردن کامل، مهم ترین راه پیشگیری از انتقال بیماری محسوب می شود.
  • به تغذیه خود توجه کنید. شستن سبزیجات، عدم استفاده از لبنیات غیرپاستوریزه، عدم استفاده از گوشت نیم پز و… می‌تواند باعث پیشگیری از بیماری های عفونی شود.
  • عدم استفاده نابجا از آنتی بیوتیک ها: از آنتی بیوتیک ها فقط برای عفونت های ناشی از باکتری استفاده کنید. عفونت های ویروسی را نمی توان با آنتی بیوتیک درمان کرد. در صورتی که شرایط شما اقتضا کند، ممکن است پزشک یک داروی ضد ویروسی تجویز کند.
  • در صورت تجویز، هرگونه عفونتی که به سرعت بدتر می شود یا عفونتی که پس از مصرف یک دوره آنتی بیوتیک بهبود نمی یابد، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • مراقب تمام حیوانات وحشی و حیوانات اهلی ناآشنا باشید: پس از هر گونه گزش حیوان، زخم را با آب و صابون تمیز کنید و برای ارزیابی بیشتر با پزشک مشورت کنید. همچنین در صورتی‌که در منزل از یک حیوان نگهداری می‌کنید باید به صورت دوره ای برای معاینه و واکسیناسیون به دامپزشک مراجعه نمایید.
  • مراقب گزش حشرات باشید: با استفاده از دافع حشرات و پوشیدن پیراهن های آستین بلند، شلوارهای بلند و کلاه در فضای باز تا حد امکان از نیش حشرات خودداری کنید.
  • از خود در برابر بیماری‌های مقاربتی محافظت کنید: با استفاده از شیوه های ایمن رابطه جنسی از خود محافظت کنید. خویشتن‌داری، وفاداری و استفاده از کاندوم راه‌حل های مهمی برای پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های مقاربتی است. در صورت ابتلا به پزشک مراجعه نمایید. در هر استان مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری وجود دارد که با حفظ اسرار بیماران آنان را درمان می‌کنند و برای ادامه زندگی سالم به آنان راهنمایی‌های لازم را ارائه می‌کنند.
  • مقصد سفر خود را به خوبی بشناسید: هنگام سفر به سایر کشورها مخصوصا کشورهای توسعه نیافته لازم است در مورد بیماری‌های همه‌گیر در کشور مقصد مطالعه نمایید تا بتوانید از خود در برابر ابتلا به آن مراقبت نمایید.
  • سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید:‌عادات سالمی مانند خوب غذا خوردن، خواب کافی، ورزش و پرهیز از مصرف دخانیات و مواد مخدر باعث پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

5/5 - (1 امتیاز)
خانه