یزد، بلوار طالقانی، ابتدای بن‌بست ۱۷ و تلفن: ۰۳۵۳۶۲۷۲۲۱۱ و ۰۳۵۳۶۲۷۱۱۲۲

مشاوره روانشناسی

مشاوره-روانشناسی

مشاوره روانشناسی خدمتی است که می‌تواند مانع از حاد شدن بسیاری از مشکلات روحی، رابطه‌ای و… شود. استفاده از این خدمات به سن خاصی محدود نمی‌شود و شامل کودکان، جوانان، بزرگسالان، زوج ها، خانواده ها و گروه ها کاری می‌گردد. مشاوره ممکن است بر اساس نیازهای مراجعین کوتاه مدت، بلند مدت یا به صورت مستمر باشد. یکی از خدمات قابل ارائه در مطب دکتر والاگهر مشاوره روانشناسی است. در ادامه برای آشنایی بیشتر با این خدمت با ما همراه باشید.

جنبه‌های مختلف مشاوره روانشناسی

افراد ممکن است در مراحل مختلف زندگی و در سنین مختلف نیاز به کمک و استفاده از جلسان مشاوره روانشناسی داشته باشند. برخی از مواردی که در این جلسات بررسی می‌شوند و برای مشکلات مرتبط با آن راهکار ارائه می‌شود عبارتند از: جنبه های هویت، معنویت، روابط با خود و دیگران، تجربیات گذشته، فرزندپروری، غم و اندوه و از دست دادن، ترومای روحی، خشونت خانگی، کودک آزاری، استفاده از الکل و سایر مواد، افسردگی، اضطراب، و سایر تجربیات استرس زا یا غیرعادی.

تغییراتی که با مشاوره تسهیل می شود عبارتند از: تغییر در دیدگاه، بینش جدید، روش های جدید تفکر در مورد موقعیت ها، آگاهی از احساسات، افزایش ظرفیت برای تحمل و تنظیم احساسات، اعمال یا رفتار جدید و تصمیم گیری های جدید در مورد زندگی.

اهداف مشاوره روانشناسی چیست؟

هدف از مشاوره روانشناسی کمک به افراد برای غلبه بر بسیاری از مشکلات حال و آینده است. در زمان های اخیر، تغییرات سریع اجتماعی همراه با افزایش سطوح رقابت و استرس ناشی از صنعتی شدن و شهرنشینی منجر به مشکلات متنوع و گیج کننده ای شده است. برای اکثر مردم سرعت تغییر و در نتیجه سبک زندگی مدرن ناسالم بسیار استرس زا است و مشکلات جدی در خصوص سازگاری با زندگی را ایجاد می کند.

مشاور روانشناسی باید بتواند به مشکلات مختلفی مانند تحصیلی، شغلی، زناشویی، والدین و شخصی رسیدگی کند. هدف اصلی مشاوره کمک به افراد برای داشتن اعتماد به نفس، اتکا به توانایی‌های خود، خودراهبری و سازگاری کارآمد برای داشتن یک زندگی بهتر است. در طی جلسات مشاوره روانشناسی به افراد کمک می شود تا رشد فردی، اجتماعی، عاطفی و فکری (و حتی گاهی اوقات رشد معنوی آنها) افزایش یابد.

این جلسات چگونه به افراد کمک می کند؟

مشاوره راهی موثر برای افرادی است که مشکلاتی دارند که نمی توانند از عهده آن برآیند، نمی توانند آن‌ها را کنترل کنند یا نمی دانند چگونه با آن کنار بیایند. بنابراین لازم است از یک مشاور آموزش دیده یا حرفه ای کمک بگیرند. انواع مختلفی از مشاوره وجود دارد. گفتگو و بیان مشکلات و در نهایت رسیدن به راه حل روال جلسات روانشناسی است اما هدف ارائه راه حل نیست. بلکه روانشناس به شما کمک می‌کند تا خود بتوانید مشکل را حل کنید.

شخصی به این دلیل به مشاور مراجعه می کند که نمی تواند پاسخ یک مشکل را پیدا کند. یک مشاور فعالانه به مشکل (ها) گوش می دهد و سؤالات کاوشگری می پرسد تا به سطح عمیق تری از آنچه واقعاً در حال وقوع است، دست یابد. سپس درمانگر با شما راه‌هایی را بررسی می‌کند که می‌توانید تفکر و نگرش خود را در مورد موضوع (موضوعات) تغییر دهید یا مهارت‌ها یا مهارت‌های مقابله‌ای را به شما آموزش می‌دهد تا بتوانید این نگرانی را به تنهایی اصلاح کنید.

انواع مشاوره روانشناسی

مشاوره روانشناسی در حوزه‌های مختلف ارائه می‌شود که عبارتند از:

  • ترک اعتیاد
  • مدیریت خشم و رفتاری
  • مشاوره زوجین (قبل و بعد از ازدواج)
  • بررسی مشکلات کودکان و نوجوانان (بلوغ)
  • سلامت روان

مشاوره موفق چگونه به نظر می‌رسد؟

شما در طی یک مشاوره موفق احساس می کنید چیزی تغییر کرده است، چیزی متفاوت است. شما احساس امید و اعتماد به نفس بیشتری می کنید که به نوبه خود باعث می شود کنترل بیشتری بر زندگی و روابط عاطفی خود داشته باشید. شما در حال آزمایش رفتارهای جدید هستید. روشی که درمان موفق به نظر می رسد این است که افراد دیگر شروع به اظهار نظر می کنند که چیزی در مورد شما متفاوت به نظر می رسد. شاید آنها ندانند که چه چیزی در شما تغییر کرده است، اما شما احساس بهتری دارید. همچنین متوجه خواهید شد که نتایج متفاوتی از اقداماتی دارید که در گذشته به خوبی پیش نمی رفتند. در پایان، همیشه این شما هستید که تصمیم می‌گویید آیا درمان موفق بوده است یا خیر.

اگر مشاوره روانشناسی کمکی نکرد چه کار کنم؟

اگر جلسات مشاوره روانشناسی به شما کمک نکرد باید در مورد آن صحبت کنید. اولین کاری که انجام می دهید این است که به مشاور خود بگویید چه احساسی دارید. توضیح دهید که شرایط شما بهبود نیافته است. درباره چیزهایی که در گذشته موثر بوده اند بحث کنید.

اگر مشاور حالت تدافعی به خود بگیرد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به دنبال شخص دیگری بگردید. اما مهم است که در مورد آنچه درمانگر شما می گوید فکر کنید. دلیل اینکه ما گاهی به مشاوره روانشناسی نیاز داریم این است که نمی‌توانیم افکار یا رفتارهای خودزنی یا منفی خود را ببینیم و گاهی اوقات لازم است یک ناظر بی‌طرف آنچه را که برای دیگران آشکار است به ما گوشزد کند.

چگونه بفهمم که دیگر نیازی به این جلسات ندارم؟

شما زمانی احساس می کنید دیگر نیازی به مشاوره ندارید که بیشتر نگرانی‌ها و اضطراب‌هایی که شما را وارد درمان کرده‌اند از بین خواهند رفت. شما مهارت های مقابله ای و رفتارهای جدیدی را برای رویارویی با مسائلی که ممکن است ادامه داشته باشد، یاد گرفته اید. درمانگر شما باید بتواند در مورد تصمیم شما بازخورد بدهد و در مورد اینکه آیا احساس می کند شما آماده خاتمه هستید یا خیر صحبت کند. در نهایت تصمیم در دستان شماست.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

لطفا به این مطلب امتیاز دهید
خانه